Historien om Lørslev Café & Kulturhus, startede på en løbetur i foråret 2016. Fire herrer trampede landevejen tynd, og kom i den forbindelse til at tale om et indslag de havde hørt i radion. I Alken havde de vendt livet i den lille by ved at lave deres egen købmand/kulturhus, og det tænkte de fire herrer, at det burde Lørslev da også kunne.

I løbet af de næste seks måneder blev idé til virkelighed. Et dødsbo i byen blev købt og delvist sat i stand med hjælp fra ivrige håndværkerelever fra HTX i Hjørring. Et netværk af frivillige fra byen og de omkringliggende lokalområder donerede både møbler, know-how, service, knofedt og tid for at få huset klar til åbning i december 2016.

Rammerne er nu på plads, og byen har et lokalt sted, som bliver  flittigt brugt til både småindkøb, afhentning af bestilte varer, caféhygge, arrangementer, hygge, samvær med de andre besøgende i åbningstiden, iværksætteri og meget meget mere.

Man træder ind i et hus, som oser af hjemlig hygge, og som helt klart inviterer til at blive brugt, og til at være et centralt samlingssted. Et sted, hvor landsbyen får livet tilbage, efter at den blev dømt ude af det store samfund.

Selve huset er en af tre skoler som befinder sig i Lørslev. Denne er faktisk den ældste, og den er nu eget af foreningen Lørslev Cafe & Kulturhus, og har forvandlet sig til at være både købmand, forsamlingshus og kulturhus.

Hele huset fra både vedligeholdelse til almen drift bliver varetaget af ca. 60 ildsjæle som helt frivilligt og uden betaling holder huset i live og i gang. Uden dem, ville kulturhuset slet ikke kunne lade sig gøre.

Huset er åbent for alle, og der er ingen som er udelukket fra hverken at besøge os, deltage i vores arrangementer, være del af vores mange forskellige grupper eller optagelseskrav for at blive medlem. Vi giver endda gratis kaffe, hvis du kommer forbi.

Kom endelig forbi – vi glæder os til at se dig, og byde dig velkommen